Post-Truth | Sosyal Medyanın Sosyopolitik Açıdan Tehlikeleri
Post-Truth (Post-Gerçeklik) nedir? Post-Truth çağında sosyal medyanın sosyopolitik etkileri nelerdir? Sosyal medya ve etkileri... Teknoloji ve bilgi sorunu...
Bilgi Felsefesi | Epistemoloji Kuramları ve Kavramları
Bilgi felsefesi veya epistemoloji nedir? Epistemoloji Kavramları. Filozofların bilgi kuramları nelerdir? Haklılandırma kuramları. Epistemoloji problemleri...
Upanişadlarda Zihin ve Epistemoloji – Bilinç Halleri
Upanişadlarda Zihin Felsefe ve Epistemoloji. Bilinç Halleri nelerdir? Bilinçli ve bilinçsiz ruh. Uyku bilinci nedir? Rüya nedir? Upanişadlarda bilgi teorisi...
David Hume Felsefesi – Filozof Olun; Ancak İnsan Kalın!
David Hume Felsefesi. Hume şüpheciliği ve özgürlük anlayışı. İdelerimizin kaynağı nedir? Bilgi ve inanç ayrımı. İnsan nedir? Sahici bilim nasıl olmalı?
Berkeley Felsefesi – “Var Olmak, Algılanmaktır!”
Berkeley Felsefesi. Varolmak algılanmaktır. İdeler, kendim ve bir başka kendim olarak Tanrı. Berkeley'e göre aşk nedir? Madde yoktur!
John Locke Felsefesi, Epistemolojisi – “Zihin Boş Levhadır!”
John Locke felsefesinde epistemoloji. İde nedir, kaynağı ve türleri nedir? Locke'un dil anlayışı nasıldır? Tabula Rasa nedir? Bilgi, inanç, safsata ayrımı.
Thomas Hobbes Felsefesi – “İnsan İnsanın Kurdudur!”
Thomas Hobbes Felsefesi. Toplum sözleşmesi nedir? Siyaset felsefesinde doğa durumu, doğal hukuk ve doğa yasaları kavramları.
Rene Descartes ve Cogitosu – “Ya Rüya Görüyorsam?”
Rene Descartes kimdir? Descartes'in cogitosu. Rüya ve Kötü cin argümanları. Yöntem olarak kuşkuculuğu. Kartezyen düalist felsefesi.
Epikür ve Epikürcülük Felsefesi -Haz, Ölüm, Atom Üzerine…
Epikür'ün hayatı. Epikür ontolojisi ve epistemolojisi. Atom ve boşluk öğretisi. Epikürcülükle haz, mutluluk ve ölüm üzerine.
Aristoteles Mantığı ve Hayatı – Platon ve Aristo Ayrılıkları
Aristoteles mantığı, Aristo hayatı. On kategori ve mantık ilkeleri. Hocası Platon ve Aristoteles'in ayrılıkları. Tümeller ve tikeller ayrımı.